Nieuws
 

Crematoria doneren voor Corona

Overlijden
Crematoria doneren voor Corona

Wat gebeurt er, na de crematie, met de (edel)metalen en het chirurgisch staal van een overledene? Te denken valt aan bijvoorbeeld een kunstheup of -knie of een stalen pin of plaat. Dit is duurzaam materiaal wat niet verloren gaat tijdens het crematieproces. 

Dit wordt opgehaald door een bedrijf, genaamd Orthometals en het wordt gerecycled. De opbrengsten hiervan gaan naar het Goede Doelen Fonds van de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC), het zgn. Dr. C.J. Vaillant fonds. Op deze wijze krijgt het een goede bestemming, want het Dr. C.J. Vaillant fonds ondersteunt maatschappelijke doelen.

Onlangs heeft het bestuur van het Dr. C.J. Vaillant fonds drie donaties van 25.000 euro geschonken aan hulporganisaties die als gevolg van de Corona-crisis veel geld nodig hebben om hulp te geven. Er is gedoneerd aan: het Leger des Heils, Voedselbanken Nederland en het Nederlandse Rode Kruis. Voor deze organisaties is gekozen, omdat zij nu allen een groot project hebben om mensen te helpen die op welke manier dan ook problemen hebben als gevolg van corona.