Bij overlijden
 

Wij zijn 24 uur per dag telefonisch rechtstreeks bereikbaar om een overlijden door te geven.  U kunt direct na een overlijden gerust even tijd nemen om met elkaar de eerste emoties te delen voordat u een arts waarschuwt en met ons contact opneemt.

Wanneer u ons belt maken we een afspraak op welk moment we naar u toe komen en we overleggen over de laatste verzorging.  Misschien vindt u het fijn om daarbij te helpen of u kunt het aan ons overlaten.

In het eerste gesprek geven wij u informatie over mogelijkheden die bij uw wensen passen en kijken we samen op welke dag de begrafenis of crematie het best kan worden gehouden. Hierdoor weten we hoeveel voorbereidingstijd er is, waarna wij u in de volgende dagen steeds een stapje verder begeleiden en zo met elkaar het afscheid vorm geven.

We overleggen of een opbaring gewenst is en we bespreken uw keuze voor een opbaring op bed, in een kist, een draagbaar met wade of wellicht voor een gevlochten mand en uiteraard ook de locatie. 

Om familie, vrienden en bekenden te informeren wordt nog vaak gebruik gemaakt van een rouwkaart of annonce. Samen zoeken we uit het grote aanbod naar wat bij u past.

Uitvaartonderneming Teylingen


Afscheid kan plaatsvinden in intieme kring maar ook met een -uitgebreide- ceremonie. Naast de traditionele keuze voor een kerk, crematorium of uitvaartcentrum kunnen we ook een afscheid thuis, in een horecagelegenheid, de natuur of het clubhuis van de sportvereniging organiseren. Locaties als deze worden tegenwoordig ook wel gekozen als condoleancegelegenheid.

Muziek en steeds vaker voorkomend een foto- of videopresentatie, kunnen bijdragen aan de sfeer tijdens het afscheid, evenals het aantal sprekers en de verhalen die zij vertellen.